Doma čas skoro vůbec netrávíme. Chodíme na procházky, běháme, jezdníme na kolečkových bruslích, jezdíme na kole, zdoláváme hory, jezdíme za zvířátky nebo soutěžíme s Krakonošem. Ale co hlavně? Letošní prázdniny jsou ve víru rehabilitací. Máme totiž obrovský cíl, do konce roku pokročit co nejvíce to půjde, samozřejmě v rámci našich sil a finančních možností.

Začátek prázdnin jsme strávili v ADELI Medical Center v Piešťanech. Máme za sebou další 14-ti denní intenzivní rehabilitační pobyt.

Moc děkujeme nadaci KLAPETO, která nám věnovala nemalou částku, abychom se mohli znovu vrátit do tohoto úžasného rehabilitačního centra, kde jsme absolvovali v pořadí již 4. rehabilitační pobyt.  Holčičky intenzivní rehabilitace zvládly opět skvěle.

Celý srpen trávíme v Janských Lázních. Je to naše srdeční záležitost. Milujeme to tady. Skvělý profesionální personál v kombinaci s perfektním zázemím v dokonalé přírodě. Tento jediný rehabilitační pobyt máme hrazený pojišťovnou. My jsme však neváhali a holčičkám připlatili ještě další procedury nad rámec, protože chceme kvalitních lázeňských služeb využít na maximum. A vzhledem k tomu, že jsou holčičky v dobré formě, dopřáli jsme jim dvoufázovou rehabilitaci i tady 🙂 Jsou tu nejen výteční fyzioterapeuti, ale i ergoterapeutky a skvělá logopedie. Vodní procedury (vířivá koupel a plavání) holčičky zbožňují, takže jsme se na ně opět moc těšili. Je to kombinace příjemného s užitečným. Další procedury, které holčičky měly, byla například magnetoterapie, která má skvělé myorelaxační účinky (uvolňující spazmy neboli svalové křeče) a nejen to. A pro nás nová zkušenost – motomed. Netušili jsme, že mohou šlapat na motomedu tak malé děti, které se v podstatě plazí/nesedí. Jeho efekt je skvělý a holčičky to moc bavilo. Věčný boj se spazmy se nám tady dařilo dokonale prolamovat díky kombinaci masáže-fyzioterapie-vodní procedury-magnetoterapie-motomed. Už se těšíme na další pobyt v příštím roce.

Bylo by fajn mít takové pomůcky i doma. Takže pokud byste chtěli přispět na něco konkrétního, co nám opravdu pomáhá, tak to může být něco z těchto skvělých pomůcek.

Podobné příspěvky